“kendini yontmayı unutma” der Zeus.
kendi kabuğunu kendin soyabilirsin,
kendi özgürlüğünü kendin dışarı çıkartabilirsin.
insan biraz da kendi emeğidir!

Bu konuyu bir süredir yazmayı düşünüyordum. Bu ara biraz sık yaşanan bir durum olduğu için yazıya dökmek istedim. Bazı arkadaşlarım “hala gülebilen biri var” “nasıl bu kadar rahat olabiliyorsun, bize de öğret” diyorlar. Açıkçası bir o kadar kolay bir o kadar da sancılı bir süreç. Kolay olan şunların farkına varmak:
– Üç gün sonra, 1 hafta, 1 ay sonra hatırlayamayacağın şeyler için kendini üzme, yaşadığın günü kendine zehir etme çünkü bazen bırak bir haftayı, yıllarca kalbimizden atamayacağımız hatta bir ömür onunla yaşacağımız gerçek acılarımız oluyor(sağlık gibi, sevdiklerimizden ayrılmak gibi)
– İşler yolunda gitmeyebilir, olabilir ama elinden geleni yaptıysan ve yine de olmuyorsa şöyle düşün ne olabilir ki en kötü? Elinden başka bir şey gelmiyorsa bırak. Sen kendini parçalasan da bir şey değişmeyecek.
– Gün içerisinde bir sürü insanla iletişim halinde oluyoruz. Kiminin üslubunu sevmiyoruz kiminin iş yapış şeklini. O insanlar sizden çok farklı insanlar gibi hatta uzaylılar gibi gelebilir ama sonuçta aynı hayatı, hemen hemen aynı koşullarda paylaşıyoruz. Birbirimizden ne kadar farklı olabiliriz ki? Kimi biraz daha hırslı, kimi aşırı detaycı, kimi kendi hayatında mutsuz ve var olduğu tek yer işi, kimisi çok yalnız… bundan ötesini düşünmemek lazım. Bazı özellikleri farklı olabilir ama o kişi kötü demek değil… – Sadece açık iletişim kuramıyoruz, işte burda arkadaşlık devreye giriyor. Profesyonel ilişki hiç bir zaman bana göre olmadı, olmayacak da. Karşımdakini hiç bir zaman bir insan yerine bir iş makinası bir araç olarak görmeyeceğim. Tabi bu herkesin kendi tercihi. Bu saydıklarımın farkına varmak kolay yanı. Zor olan sancılı süreç ise şu: bunları her aşamada kendinize hatırlatıp ona göre davranmak, kendini zorlamak, aklını, bedenini, ruhunu zorlamak. Bunu ısrarla yaptığınızda bir süre sonra bir bakmışsınız gerçekten her şey canınızı o kadar kolay sıkamıyor. Sevgiyle kalın🙂